مهارت های مورد نیاز برای تحصیل در رشته مهندسی عمران کدام اند؟

 مهارت و توانایی‌های موردنیاز رشته مهندس عمران

از مهم‌ترین شرایط قبولی و ورود در رشته عمران، داشتن تحصیلات مرتبط است. معمولاً افرادی با مدرک کارشناسی به بالا (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا) به‌راحتی جذب بازار می‌شوند. گذراندن دوره کارآموزی و کارورزی نیز به آمادگی بیشتر افراد برای ورود به بازار کار کمک می‌کند. گاهی مهندسانی از سایر رشته‌ها نظیر شهرسازی هم در پروژه‌های عمرانی فعالیت می‌کنند. یک مهندس عمران به مهارت‌های زیر نیاز دارد:

  • مهارت‌های ریاضیاتی و محاسباتی:

یک مهندس عمران باید درک و دانش مناسبی از اصول ریاضیات نظیر مثلثات، هندسه، محاسبات عدد و غیره داشته باشد. این مهارت‌ها در طی طراحی و اجرای پروژه به کمک مهندس می‌آیند.

  • مهارت‌های رهبری تیم:

ساخت سازه‌های عظیم یک فرآیند تیمی است که مهندس عمران در مرکز آن قرار دارد؛ بنابراین لازم است مدیر خوبی برای هماهنگی همه بخش‌ها باشند.

  • مهارت‌های تصمیم‌گیری:

تصمیم‌گیری برای استفاده بهینه از بودجه، مواد اولیه و نیروی انسانی برای اتمام پروژه در کوتاه‌ترین زمان با بالاترین کیفیت ممکن بر عهده مهندس عمران است. بعلاوه، ممکن است در طی پروژه مسائل پیش‌بینی‌نشده ای ایجاد شود که باید بتواند آن‌ها را به‌درستی مدیریت کند.

  • مهارت حل مسئله:

ساخت یک سازه عظیم و مدیریت منابع و هزینه‌ها، نیاز به تصمیم‌گیری‌های دقیق برای ارائه بهینه‌ترین راهکار دارد.

  • مهارت‌های ارتباطی و کار تیمی:

مهندسان عمران با طیفی از افراد نظیر مدیر پروژه، پیمانکاران، مهندسان سایر بخش‌ها، کارگران و افراد دیگر در ارتباط هستند و لازم است توانایی برقراری ارتباط درست و سازنده با همه این اقشار را داشته باشند.

  • مهارت چندوظیفگی:

یک مهندس عمران هم‌زمان روی بخش‌های مختلف یک پروژه یا روی چند پروژه متفاوت کار می‌کنند و لازم است مهارت‌های لازم برای اولویت‌بندی و پیش برد هم‌زمان همه آن‌ها را داشته باشند.



مهارت‌های کامپیوتری و نرم افزار های مورد نیاز:

مهندسان عمران از زمان اجرا تا پیاده‌سازی سازه با نرم‌افزارهای مختلفی کار می‌کنند؛ بنابراین یک مهندس عمران باید تخصص کافی برای کار با نرم‌افزارها را داشته باشد. در ادامه لیستی از پرکاربردترین نرم‌افزارهای کاربردی رشته مهندسی عمران را می‌بینید:

  1. ETABS: برای تحلیل و طراحی سازه‌های ساختمانی
  2. Auto Cad: طراحی دوبعدی، سه‌بعدی و نقشه‌کشی
  3. CSiBridge: طراحی سازه‌های پل
  4. Matlab: برنامه‌نویسی و محاسبات عددی
  5. Ansys: انجام تحلیل‌های دینامیکی
  6. Catia: طراحی قطعات
  7. SAFE: آنالیز پی و فونداسیون
  8. SDR Map: نقشه‌برداری و توپوگرافی

تعداد نرم‌افزارها زیاد است و لازم است هر مهندس عمران بر اساس حوزه کاری خود با نرم‌افزار مناسب آن آشنا باشد.

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

11 مهارت اصلی که برای یک طراح لباس حرفه ای نیاز است

شرح وظایف و مسئولیت های مهندس معمار

بررسی مهارت ها و وظایف مهندس نرم افزار حرفه ای