5 مهارت ضروری کارشناس تحلیلگر سیستم
فرقی نمیکند که به صورت آکادمیک یا خودآموز این حرفه را دنبال میکنید. مسئله اینجاست که کارفرمایان برای استخدام کارشناس تحلیلگر سیستم یکسری شرایطها و استانداردهای مهارتی را در نظر میگیرند. این مهارتها به طور کلی در مهارتهای تحلیلی، مهارتهای فنی، مهارتهای ارتباطی و تفکر خلاقانه خلاصه میشوند. همچنین فراموش نکنید که برای توسعه و بروز کردن این مهارتها روشهای مختلفی وجود دارد. یعنی حتی اگر در حال حاضر هم مشغول به کار باشید میتوانید بدون اینکه شغلتان را ترک کنید، با شرکت در دورهها و آزمونهای مختلف بر روی توسعه فردیتان کار کنید. در ادامه اصلیترین و مهمترین مهارتهایی که به عنوان یک تحلیلگر سیستم نیاز دارید را بررسی میکنیم.
مطلب مرتبط: وظایف کارشناس تحلیلگر سیستم
- ظرفیت و توانایی حل مسئله/مشکل
از آن جایی که شما به طور مستقیم با سیستمها و زیرساختهای معماری یک مجموعه سر و کار دارید مطمئنا با مشکلات و دست اندازهای متفاوتی مواجه خواهید شد. به همین خاطر باید بتوانید علاوه بر شناسایی این مشکلات، راه حلهایی هم برای آنان ارائه کنید و بتوانید آنها را برطرف کنید.
- مهارتهای نوشتاری خوب و دایره لغات قوی
همان طور که گفتیم یکی از وظایف شما تهیه مستندات آموزشی و تهیه گزارشهای منظم است. برای اینکه بتوانید به راحتی منظور خودتان را به دیگر اعضای تیم، سهامداران و همچنین کاربران برسانید باید قلمی شیوا و رسا داشته باشید. علاوه بر این باید دایره لغات غنی هم داشته باشید.
- مهارتهای مدیریت و سازماندهی پروژه
به عنوان یک کارشناس تحلیلگر سیستم شما بر روی صفر تا صد فرآیند یک سیستم نظارت دارید. این یعنی باید بتوانید فازهای مختلف پروژه را مدیریت کنید و بتوانید زمان کافی به هر کدام از بخشها اختصاص دهید. همچنین باید بتوانید به عنوان یک رهبر وظایف دیگر افراد تیم را هم به صورت دقیق مشخص کنید. همه اینها نیازمند داشتن مهارتهای مدیریتی و سازماندهی است.
- توانایی کار تحت فشار و پایبند به ددلاین
همان طور که گفتیم تحلیلگران سیستم وظایف متعدد و زیادی بر عهده دارند. در نتیجه حجم کاری که بر دوش شماست نسبتا زیاد است. بنابراین شما باید بتوانید تحت فشاری کاری هم از حداکثر توانایی و دانش خود استفاده کنید و همچنین سر وقت کارهایتان را انجام دهید و به ددلاینها پایبند باشید. این نیازمند مدیریت درست زمان است.
- دانش مدلسازی دادهای و آشنا به ابزارهای مدیریتی داده
بخش اعظمی از کار شما به کار کردن با دادهها خلاصه میشود. به طور کلی سیستمهای سازمانی به طور رزوانه میزان دادههای بسیار زیاد و متنوعی تولید میکنند و اغلب اوقات این دادهها نیز حساس هستند. در نتیجه شما باید بتوانید شناخت کافی از ابزارهای مدیریتی دادههای و همچنین نحوه صحیح آرشیو کردن آنها داشته باشید. به علاوه اینکه باید بتوانید با آنالیز و تحلیل این دادههای بدست آمده به یک نتیجه برسید و اهداف سازمان را عملی کنید.
نظرات
ارسال یک نظر